Listtäckning ersätter befintligt eternittak

Listtäckning får ersätta det befintligt eternittaket på hus i Dalby

Huset i Dalby som genomgått en takrenovering är ett charmigt rött tegelhus byggt 1920 med gröna spröjsade fönster och vackra gröna pardörrar.

Huset är med på kommunens bevarandeplan och är utpekad som en kulturhistorisk viktig byggnad och därav får man inte göra vilka ändringar som helst med huset. Fasaden och det yttre ska bevaras så nära originalskicket som möjligt.

Familjen var tvungna att byta tak på grund av en vattenläcka.

– Vi tittade på hur det såg ut från början och enligt de tidigare ägarna så lades de nuvarande eternitplattorna någon gång på 50-talet. Innan dess har vi genom gamla försäkringsbrev läst att det var papptak berättar David, ägaren till huset.

Då föll valet naturligt på papp och specifikt listtäckning då vi tycker det är snyggt. Lustigt nog såg man när man rev eternikttaket att det kan ha varit listtäckt från början. Det var den gamla tjärpappen från 1920 som låg på taket och det kändes väldigt kul och roligt.

Det är ett väldigt snyggt material och passar bra in med husets estetik och karaktär.

Hur kom ni i kontakt med Skånska Tak?

– Vi skickade ut offertförfrågningar till en hel del olika byggfirmor. Vi hade många företag som var ute och tittade och vi fick ett väldigt bra intryck av Carl-Fredrik från Skånska Tak.

De kändes väldigt seriösa och han hade en bra förståelse för vad vi ville ha. Carl-Fredrik förstod vår vision för huset och vår önskan om att det skulle se ursprungligt ut. Han var väldigt inlyssnande och jag tyckte att vi fick en väldigt bra dialog så därför valde vi att anlita Skånska Tak.

Är ni nöjda?

– Mycket! Vi känner att det har fungerat fantastiskt bra och vi är väldigt nöjda med Skånska Tak och särskilt med Carl-Fredrik. De har varit väldigt bra att ha att göra med under hela arbetet särskilt när saker och ting har kommit upp som det gör med ett sådant här stort projekt.

Med 30 år i branschen besitter vi på Skånska Tak den erfarenhet och kompetens som krävs för att enkelt och smidigt lösa alla situationer som kan uppstå vid renoveringar av äldre tak. Våra kunder kan alltid känna sig trygga och lita på att vi hjälper dem med att få den bästa lösningen utifrån deras förutsättningar och behov.

Lite kort om Listtäckning.

På 1860-talet började takpapp tillverkas på rulle och då blev listtäckning den vanligaste metoden för att lägga papptak och förblev det fram till sekelskiftet. Vid listtäckning spikades pappvådernas kanter i trekantlister. Skarvarna täcktes sedan med en pappremsa över listen. Utförandet skiljer sig från dagens listtäckning där pappen skarvsvetsas. Listerna uppfyller således inte längre någon teknisk funktion men är estetiskt tilltalande.

 

Våra styrkor

Stabilt företag

med 30 år i branschen.

Hög kvalitet

där vi erbjuder ett totalåtagande.

Tillförlitliga

med bl.a. tilldelad AAA av Solidet.

(Du får en Trisslott som tack)


Telefon: 0416-123 81
E-post : info@skanska-tak.se


Copyright: 2023 Skånska Tak Entreprenad AB.
Producerad av Mild Media.